Rybářský den na Berounce

18.4.2024

Rybářský den na Berounce

Druhou neděli v dubnu proběhla tradiční akce Rybářský den u Berounky pro děti a mládež z Prahy. Na pořádání se s námi podílela MO ČRS Velká Chuchle a cela akce byla pod záštitou ČRS, z. s., ÚS města Prahy odb. mládeže.

14.4. v 9:00 jsme se s dětmi sešli u Berounky v Mokropsích u Dolní tůně a hned jsme začali s programem. Jako první jsme ukazovali jak správně namíchat krmení, jeho složení, správné postupy a jaké krmení je potřeba na tekoucí/stojatou vodu a dokonce i rozdíly v barvách a v hrubosti. V rámci této ukázky jsme rovnou připravili krmení na pozdější chytání. 

Následovala ukázka jak správně navázat montáž na bič. Navázané udice jsme potom využili a rovnou si na nich ukázali, jak má vypadat "vyvážený" splávek a jak měřit hloubku v místě chytání. 

Po tom se děti rozutekly a obsadily i s rodiči celý obvod Dolní tůně. Někteří chytaly samy, jiným jsme jako vedoucí radili a ukazovali, co mají dělat. Naslouchali nám i rodiče a tak jsme se snažili říct co nejvíc informací. 

Pro ty děti, které se zajímaly o to, jak vypadá závodní chytání, jsme si připravili závodní multibox a děličku s několika biči. Ukázka probíhala jako při závodech - jak a kam krmit, jak používat děličku a závodní pobdběrák, jak manipulovat s rybou a hlavně jak vytáhnout háček z rybí tlamy. 

Vrcholem dne potom byla praktická ukázka jak zpracovávat ryby. Děti si mohly vyzkoušet kuchání pstruhů, které jsme potom pro ně grilovali. 

Na celé akci jsme spotřebovali desítky kilo krmení, několik litrů červů, snědlo se desítky pstruhů a kila klobás a buřtů. 

Děkujeme všem, kteří se s námi podíleli na pořádání a pomohli nám, aby celý den proběhl hladce a bez problémů a v neposlední řadě i těm, kteří se s námi věnovali dětem. 

Těšíme se na další rok!