Celopražské přebory mládeže v plavané

19.5.2024

Celopražské přebory mládeže v plavané

V sobotu 11.5. 2024 se konal tradiční Celopražský přebor mládeže v plavané na Kyjském rybníku a my jsme s našimi dětmi z rybářského kroužku byli součástí.

U Kyjského rybníka jsme se s našimi vedoucími sešli už v 6 ráno a začali jsme s přípravou krmení a čištěním červů. Krátce po nás začali přijíždět rodiče s malými závodníky a tak se zapojili do příprav všichni. Těsně před zahájením závodů jsme dokončili veškeré přípravy a tak jsme potom jenom vybrali toho nejmladšího závodníka a mohli vyrazit na losování chytacích sektorů. 

V losování jsme měli šťastnou ruku, takže jsme spokojeni vyrazili na náš sektor a začala příprava míst a prutů. Našich 8 závodníků jsme rozdělili na dva vylosované sektory tak, abychom měli děti u sebe a mohli mezi nimi rychle chodit a pomáhat jim. Před závodem jsme dětem roznesli kýble s krmením a krabičky červů a v 9:00 začal závod. 

Závod je vždy dvoukolový a každé kolo trvá 2 hodiny. První kolo tedy začalo v 9:00 a bylo do 11:00. V prvním kole jsme jako tým Praha 5 - Smíchov A (6 závodníku) a Praha 5 - Smíchov B (2 závodníci) dohromady nachytali 3 154 g, což nám stačilo na 5. a 13. pořadí ze 13 týmů. Druhé kolo bylo od 12:30 do 14:30 a rozhodně pro nás bylo úspěšnější. Celkově jsme nachytali 7 576g a to naše dva týmy Praha 5 - Smíchov A (6 závodníku) a Praha 5 - Smíchov B (2 závodníci) vyšvihlo na 4. a 9. místo. 

 

Celkové výsledky tedy jsou (ze 13 týmů):

Praha 5 - Smíchov A (6 závodníku) - 4. místo

Praha 5 - Smíchov B (2 závodníci) - 9. místo

 

Osobní výsledky v kategorii U10 (22 závodníků):

Kruliš Maxmilián 11. místo

Vlasáková Natálie 12. místo

Flasar Jakub 13. místo

Max Kulhánek 15. místo

 

Osobní výsledky v kategorii U14 (29 závodníků):

Plešner Jaroslav 9. místo

Flasar Jiří 14. místo

 

Osobní výsledky v kategorii U18 (11 závodníků):

Kruliš Jan 1. místo

Nová Štěpánka 2. místo

 

Za celou naši ČRS, z.s., MO Praha 5 - Smíchov bych rád pogratuloval všem našim dětem, které se umístily na příčkách vítězů a i těm, které se s námi závodů zúčastnily, protože bez nich bychom nebyli tým. V neposlední řadě také musím poděkovat všem, kteří se s námi na závodech podíleli a pomohli nám s přípravou a s dětmi při závodech. 

 

Těšíme se na další ročník! 

Petrův zdar a hodně úspěchů do budoucna